L'Allau 10 febrer 1917 El drama de Roca gelera
  • L'Allau 10 febrer 1917 El drama de Roca gelera

Gérard Soutadé "L'allau,10 febrer 1917, el drama de Roca Gelera"

10,00 €
Impostos inclosos

Gérard Soutadé "L'allau,10 febrer 1917, el drama de Roca Gelera"

El llibre es en francès i en català

La Col.leccio "Patrimoni Canigo" treu a la llum les riqueses patrimonials i la historia del massis del Canigo a fi de millorar, de compartir els coneixements i de sensibilitzar el public sobre el valor i la vulnerabilitat del paratge. Es tracta doncs de garantir el respecte de l'indret i la seva transmissio a la generacions futures. Les obres de la col.leccio, redactades per especialistes en cada matèria, impliquem d'aquest territori emblemàtic dels Pirineus Orientals

Quantitat
No hi ha prou producte en estoc

Gérard Soutadé "L'allau,10 febrer 1917, el drama de Roca Gelera"

El 10 febrer de 1917, una allau de grans dimensions va desolar el massis del Canigo. Una poblaio sencera de minaires que vivien al lloc de Roca Gelera, amb dones i infants, va ser sorpresa en ple son. L'allau no deixarà cap supervivent, 12 morts en total.

Gérard Soutadé, geograf especialista en riscos naturals, repassa el curs d'aquest tràgic esdeveniment : les condicions climatologiques de l'any 1917, els elements geologics, la vida i el treball dels minaires d'aquest indret particular de Roca Gelera, d'on s'extreu el mineral de ferro que alimenta aleshores la industriade guerra.